Domácí marshmallow
Domácí marshmallow
150 g krystalový cukr
1 PL med
50 ml studené vody
8g práškové želatiny
3 PL studené vody
trocha soli
2 PL moučkového cukru
vanilkový extrakt
Krystalový cukr, med a vodu dáme do menšího hrnce a necháme přijít do varu, snížíme plyn a za občasného míchání vaříme 4 minuty. Zatím si připravíme želatinu. Do mísy dáme želatinu a 3 PL vody a zamícháme.
Do želatinové směsi přilejeme trochu sirupu a dobře zamícháme. Směs začneme šlehat a přidáme i zbytek sirupu, sůl a vanilkový extrakt. Směs začne bělat.
Nejlépe hranatou mísu si vyložíme pečícím papírem a potřeme olejem. Hotovou směs nalejeme do připravené mísy a zahladíme. Směs přikryjeme pečícím papírem, který také pomažeme olejem a dáme do lednice cca na 2-3 hodiny.
Z marshmallow odstraníme papír. Nožem nakrájíme na kostky a obalíme v moučkovém cukru a můžeme podávat.